CATERING-PARTY

ZESTAWY
MENU

MENU CATERINGOWE

PRZEKĄSKI 
TARTY
 
Tarta - gruszka, ser Lazur, por, orzechy 
 Tarta - buraczki, ser kozi, żurawina 
 Tarta z porem i serem Gruyer Tarta z zielonymi warzywami i pesto 
 Tarta z łososiem, kremowym serkiem i szpinakiem 
Tarta na mące gryczanej z pieczarkami, porem i​ pieczoną dynią 
 Duża tarta 30 cm , łatwo podzielna na 8-12 kawałków 

 PIECZONE i MARYNOWANE WARZYWA
 
Taca 
- kolorowy miks z pieczonymi warzywami w formie grubych frytek (kolorowe marchewki, pasternak, buraczki) oraz łódeczki ziemniaków z rozmarynem, kulki brukselek w miodzie i balsamico 

Sosy 
do wyboru - ziołowy na bazie jogurtu greckiego, miodowo- musztardowy, 1000 wysp, tararski 

Taca 
- warzywa faszerowane - ziemniak faszerowany tofu ze szpinakiem, pieczarki faszerowane czerwonym ryżem, jabłka z modrą kapustą i żurawiną, buraczki faszerowane lawendowym twarożkiem 

Taca 
- marynat miks (marynowane gruszki, długie peperoni, cebulki, kiszony kalafior w buraczkowe zalewie, ogórki i inne) 
Carpaccio 
z buraka na rukoli z malinami 

ZUPY  
Minestrone 
z dynią, zieloną soczewicą z warzywami korzeniowymi, pomidorami, wędzoną papryką 
Solijanka 
w wersji wege - elegancka, kwaskowata zupa z pomidorami, warzywami korzeniowymi, boczniakami, oliwkami, cytryną, dużą ilością ziół 

MENU CATERINGOWE 
Zastawy, zestawy...

Przygotowaliśmy, z możliwością dostawy, zestawy cateringowe wytrawnych i słodkich dań biorąc pod uwagę zróżnicowany charakter uroczystości i okoliczności spotkań firmowych lub w domu, podczas uroczystego spotkania w gronie rodziny i przyjaciół lub w biurze, wśród i współpracowników. Można wybierać, zmieniać, dodawać lub odejmować. 
Państwa gust i smak są tutaj dla nas najważniejszymi wskazówkami. Posiłek w firmie, biurze lub podczas uroczystego obiadu lub kolacji w domu mogą być w nowoczesny sposób przygotowane i podane. 
Roślinny catering* dla Ciebie.

PRZYJĘCIE W KOLORZE ZIELONYM

Spring rollsy 
ze świeżymi warzywami ze słodkim sosem kolendrowym
Tortilla zielona 
z nadzieniem z zielonych warzyw ( ogórek, sałata, cukinia) i pasty z zielonego groszku z miętą
Zielona sałata 
( mix różnych sałat) z melonem, arbuzem, owocami sezonowymi, żółtą papryką z bazyliowym sosem
Tarta 
z brokułem i łososiem
Śledzik 
z ziołami i czosnkiem z ciemnym pieczywem
Ciasto szpinakowe
Leśny Mech
 


PRZERWA KAWOWA/ PODWIECZOREK

WARIANT  1  WEGETARIAŃSKI
Chia na mleku kokosowym  
w małych słoiczkach z wybranymi owocami
Jaglanka wytrawna 
z pesto z oliwkami
Wybór małych kanapek 
z pastami, serem, warzywami i kiełkami
Muffinki marchewkowe 
z pestkami dyni z pomarańczowym lukrem
Ciasto rabarbarowe 
lub inne ciasto z owocami sezonowymi
Ciasteczka owsiane  z bakaliami
Wybór owoców
Woda, herbata, oraz soki owocowe


WARIANT 2  WEGAŃSKI
Wybór warzyw krojonych w patyczki
Jaglany budyń na mleku kokosowym 
z sosem jagodowym w małych słoiczkach
Hummus z pestkową posypką
Racuszki owsiane z jabłkiem
Pampuszki 

- małe bułeczki z oliwą i pietruszką
Wybór małych kanapek 
z pastami, warzywami i kiełkami
Chlebek bananowy
Babeczki czekoladowe
Woda , herbata, oraz soki owocowe


ZESTAWY OBIADOWE NA SZKOLENIA, KONGRESY

DZIEŃ  1
Barszcz z jabłkiem i fasolą
Zestaw 1 
Pęczotto grzybowe, kotleciki z grochu, surówka z modrej kapusty z żurawiną
Zestaw 2 
Hummus z pieczonymi marchewkami i tabbouleh z kaszy jaglanej

DZIEŃ 2
Krem pomidorowy
Zestaw 1

Gulasz z czerwonej fasolki, ryż z ziołami, surówka z młodej kapusty z cytryną i miętą 
Zestaw 2
Pieczone kotlety jaglane ze szpinakiem i pestkami dyni, buraczki po koreańsku, fasolka szparagowa

DZIEŃ 3
Zupa ogórkowa 
Zestaw1 

Ratatuj, kasza jaglana z pesto, pulpeciki z soczewicy 
Zestaw2 

Dahl z soczewicy, risotto cytrynowe, surówka z ogórka z koperkiem i czosnkiem

DZIEŃ 4
Toakańska zupa z soczewicy
Zestaw1 
Tadzin z bakłażana, kus kus po marokańsku, surówka z marchewki z kolendrą i słonecznikiem
Zestaw 2 
Fasolka po bretońsku, ogórki małosolne, ziemniaki w mundurkach z koperkiem i oliwą

DZIEŃ 5
Krupnik jaglany
Zestaw 1 

Gulasz z buraków z batatami i papryką, kasza kukurydziana, surówka z selera z marchewką i porem
Zestaw 2 
Kotlety ryżowo- marchewkowe, sałatka z cieciorki z oliwkami, pieczone cukinie z pomidorkami
 

MENU CATERINGOWE

PRZEKĄSKI 
TARTY
 
Tarta - gruszka, ser Lazur, por, orzechy 
 Tarta - buraczki, ser kozi, żurawina 
 Tarta z porem i serem Gruyer Tarta z zielonymi warzywami i pesto 
 Tarta z łososiem, kremowym serkiem i szpinakiem 
Tarta na mące gryczanej z pieczarkami, porem i pieczoną dynią 
 Duża tarta 30 cm , łatwo podzielna na 8-12 kawałków 

 PIECZONE i MARYNOWANE WARZYWA
 
Taca 
- kolorowy miks z pieczonymi warzywami w formie grubych frytek (kolorowe marchewki, pasternak, buraczki) oraz łódeczki ziemniaków z rozmarynem, kulki brukselek w miodzie i balsamico 

Sosy 
do wyboru - ziołowy na bazie jogurtu greckiego, miodowo- musztardowy, 1000 wysp, tararski 

Taca 
- warzywa faszerowane - ziemniak faszerowany tofu ze szpinakiem, pieczarki faszerowane czerwonym ryżem, jabłka z modrą kapustą i żurawiną, buraczki faszerowane lawendowym twarożkiem 

Taca 
- marynat miks (marynowane gruszki, długie peperoni, cebulki, kiszony kalafior w buraczkowe zalewie, ogórki i inne) 
Carpaccio 
z buraka na rukoli z malinami 

ZUPY 
Minestrone 
z dynią, zieloną soczewicą z warzywami korzeniowymi, pomidorami, wędzoną papryką 
Solijanka 
w wersji wege - elegancka, kwaskowata zupa z pomidorami, warzywami korzeniowymi, boczniakami, oliwkami, cytryną, dużą ilością ziół 
Krem z marchewki 
z masłem orzechowym (kremowa, pożywna, w pięknym kolorze) z posypką z prażonych orzechów, pestek, natki 
Krem z cukinii
 
z miętą, kaszą jaglaną z dodatkiem fety z oliwą, miętą i odrobiną czosnku 
Barszcz czysty

DANIE GŁÓWNE JEDNOGARNKOWE 
Chilli sin carne 
z białą i czerwoną fasolką, papryką, kukurydzą, dynią 
Kaponata
 z bakłażana z cieciorką ( z selerem naciowym, oliwkami, kaparami, pomidorami ) - sycylijski letni gulasz słodko-kwaśny 
Tadzin 
z cukinii, bakłażana , warzyw korzeniowych, moreli w korzennej nucie, lekko ostrawy 
Strogonow 
z ziemniaków, pieczarek i grzybów leśnych, ogórka kiszonego w śmietanowym sosie

MAŁE, ELEGANCKIE  
Pieczywo własnego wypieku 
- papuszki - małe bułeczki z czosnkiem i pietruszką, grissini, żytnie krakersy z kminkiem i jabłkiem z własnego wypieku 
Paszteciki 
z różnymi farszami np. szpinakiem i pieczarkami, dyniowym z zieloną soczewicą (opcja wegańska) 
Kolorowe kanapki 
na różnych chlebach (od ciemnych do tostowych) z pastami, pasztetami wegetariańskim, warzywami marynowanymi i kiełkami 
Muffinki warzywne 
Wytrawne, eleganckie 
Babeczki 
z pestkami dyni, szpinakiem i marchewką 
Tortilla z farszem meksykańskim i świeżymi warzywami 
Kofty 
warzywne z sosem pomidorowym z nutą pomarańczowo-kuminową 

HUMMUSY I PASTY  
Hummus klasyczny 
Hummus z masłem orzechowym 
i crispy chilli (opcja wegańska)  
Hummus z zielonym pesto 
+ świeże warzywa pokrojone w paski - marchewka, seler naciowy, cukinia 
Hummus w dwóch smakach w jednej miseczce - buraczkowy i klasyczny z posypką z nasion prażonych 
Tatar z marynowanego buraka 
z miodem, koperkiem, czerwonym pieprzem, suszonymi pomidorami, ogórkiem konserwowym
 
Pasztet warzywny 
- do wyboru zielona soczewica z warzywami korzeniowymi i kolorowym pieprzem, grzybowo- gryczany na podgrzybkach z szalotką, fasolka z jabłkiem i majerankiem 

Dodatki do pasztetów 
Żurawina z gruszką 
Konfit 
z buraczków na miodzie i winie 
Konfitura z szalotek 

SAŁATKI 
Sałatka ziemniaczana 
z fasolką szparagową i oliwkami 
Mamy kilka do wyboru sezonowych sałatek na bazie ziemniaków 
Sałatka z marokańskiego kus kus 
(duże kuleczki) z suszonymi pomidorami, pomidorami koktajlowymi, papryką, natką, marynowaną czeroną cebulką i czarnuszką 
Kolorowa sałatka z cieciorki 
z pieczonymi warzywami i marynatami 
Klasyczna jarzynowa 
w wersji wegańskiej lub tradycyjnej Tabbouleh z kaszy jaglanej 
Sałatka z pikantną gruszką
fasolką szparagową, kolendrą, pieczoną marchewką i orzeszkami / słodko- kwaśny sos 
Sałatka makaronowa 
z oliwkami, suszone pomidory z pesto pietruszkowym 
Sałatka z bakłażana 
na rukoli z pomidorkami z oliwą i czosnkiem 

RYBKI  
Pasztet z makreli 
z wędzoną śliwką 
Śledziki z musztardą francuską 
w oleju 
Śledzie w jogurcie 
z porem i jabłkiem 
Śledzie po kaszubsku 
Tatar ze śledzika 
z cebulką czerwoną, miodem, koperkiem, czerwonym, papryką / ciemny chleb Pasztet z makreli z porem i musztardą francuską 

WEGAŃSKIE KLASYKI  
Seler po grecku 
Boczniaki a la śledzik 
Zestaw trzech past 
(bezrybna, bezjajeczna, smalczyk z fasoli) 

SŁODKIE  
Ciasto dyniowo- orzechowe 
Tarta lemon card 
z migdałami 
Ciasto podwójnie czekoladowe 
(czekoladowe z polewą) 
Letnie ciasto z owocami i kruszonką 
(do wyboru porzeczki, truskawki, gruszki)  
Sernik 
Szarlotka na kruchym spodzie 
Chlebek bananowy 
( ciasto bananowe) 
Ciasto BEZ - SERNIK jaglany 
z musem truskawkowym ( bezglutenowy, wegański, bez cukru) 
Ciasto BEZ-MARCHEWKOWE 
bezglutenowe, z orzechami włoskimi i żurawiną
Ciasto pomarańczowe 
Muffiny brownie 
z polewą z białej czekolady i czarną porzeczką   
Chia z mango 
 Krem czekoladowy z owocami i chilli 
 Klasyczne tiramisu

* Usługa cateringowa realizowana przez naszą firmę to sprzedaż potraw na wynos bez  świadczenia dodatkowych usług takich jak dostawa, usługa kelnerska, wypożyczenie sprzętu gastronomicznego.
W przypadku dostawy potraw do klienta, koszt dostawy uzgadniany jest indywidualnie i doliczany do rachunku jako usługa transportowa.
Wszystkie potrawy i dania zapakowane są na wynos w opakowaniach jednorazowych.

Warzywne, owocowe, wegetariańskie i wegańskie.
Wytrawne i słodkie.   Roślinne.

Wszystkie potrawy są przygotowywane na miejscu w naszej kuchni/pracowni   
Kuchnia BEZ-  vege bistro i sklep
do kupienia i odbioru na miejscu