WIELKANOCNE MENU

PASZTETY

Pasztet soczewicowy ze śliwką 38 zł foremka 0,5 l (wegański, bezglutenowy)
Pasztet grzybowy z fasolą i rozmarynem 38 zł foremka 0,5 l (wegański, bezglutenowy)
Babka z kaszy gryczanej z wędzonym twarogiem i ziemniakami 40 zł (bezglutenowa)

PASTY - słoik 0,25 l (dobra opcja do faszerowania jajek)
Pasta z pieczarek 17 zł
Obazta - pasta z sera camembert z kminkiem 20 zł
Tatar z marynowanego boczniaka z suszonymi pomidorami (wegański, bezglutenowy) 20 zł
Pasta z wędzonego śledzia z korniszonami 20 zł
Pasta z makreli z twarożkiem 20 zł

Galaretka z pstrąga z marynatami i jajkiem 25 zł 
( 0,350 l)

TARTY
Tarta z cukinią, szpinakiem, z czosnkiem niedźwiedzim i żółtą papryką 128 zł
Tarta z gruszką, porem i serem Lazur 128 zł
Tarta z wędzonym pstrągiem, szpinakiem i jabłkiem 140 zł
Tarta z łososiem, szpinakiem i serkiem chrzanowym 140 zł

DODATKI
Ćwikła 15 zł słoik 0,3 l
Sos z młodych ziół (pokrzywy, rzeżuchy, rukoli, pietruszki) i oliwy 20 zł słoik 0,25 l
Sos tatarski 20 zł słoik 0,3 l
Żurawina z pomarańczami 17zł słoik 0,25 l
Majonez na musztardzie francuskiej 15 zł słoik 0,3l
Musztarda własnej produkcji 17 zł słoik 0,3l
Sos chrzanowy na ciepło na białym winie 17 zł 
słoik 0,3l

ZUPY
Chrzanowa na śmietance 0,9 l 40 zł
Żurek grzybowy vege ( na suszonych podgrzybkach) (wegański, na żurku owsianym) 0,9 l 40 zł
Zupa z młodym szczawiem 20 zł 0,5l, 35zł 0,9l (wegańskie, bezglutenowe)Barszcz czysty 0,9 l 35 zł
Kapusta młoda duszona na maśle z koperkiem 0,5 l 30 zł

SAŁATKI
Sałatka jarzynowa tradycyjna 26 zł 0,5 kg
Sałatka jarzynowa wegańska 26 zł 0,5 kg
Sałatka z białej fasoli, fasolki szparagowej, ziemniaków, oliwek z sosem pietruszkowym i marynowaną cebulką 26 zł 0,5 kg (wegańska, bezglutenowa)

ŚLEDZIE - 22 zł 0,3 l, 35 zł 0,5 l
Śledzik klasyczny z musztardą francuską
Śledzik w oleju z czosnkiem i ziołami
Śledź cytrynowo-majerankowy

SŁODKIE BEZ (wegańskie, bez cukru, glutenu)
Serniczek jaglany z polewą malinową 145 zł 
( 26 cm średnicy)
Mazurek z masą czekoladowo-orzechową 45zł

SŁODKIE, SŁODKIE
Sernik na kruchym spodzie z polewą z białej czekolady 150 zł
Mazurek tradycyjny sezamowy z kajmakiem i bakaliami 40 zł
Mazurek tradycyjny różany z białą czekoladą 45 zł
Tarta z kremem cytrynowym Lemon curd i migdałami

ZAMÓWIENIA do 23 marca: * bezpośrednio w lokalu lub * mailem: biuro@kuchniabez.pl, kuchnia_bez@op.pl
    * tel. 791190785 
ODBIORY: * Wielki Piątek 29 marca 12:00-20:00 i * Wielka Sobota 30 marca 10:00-13:00

ZAMÓW